Home » Jacuzzi Onderhoud

Jacuzzi / Spa Onderhoud Limburg

Sluit bij ons voordelig een jacuzzi onderhoudscontract af en voorkom hoge kosten. Dan komen wij een keer per jaar langs om uw jacuzzi op alle belangrijke punten te controleren en reinigen.

Geen voorrijkosten tot 50km

Daarna 0,75 cent per kilometer

De kosten voor het onderhoud bedragen 250 euro

Jacuzzi Onderhoud

Neem Contact met ons op via onderstaande links

Rating: 5 sterren
1 stem

Jacuzzi onderhoud Limburg / Venlo

Jacuzzi Onderhoud Tips

 

Een eigen jacuzzi, daar dromen veel mensen van! Het vergt echter wel wat werk. Het onderhouden van een jacuzzi is niet zo moeilijk, maar wel belangrijk. In dit artikel hebben we de belangrijkste jacuzzi onderhoud tips voor je op een rijtje gezet.

 

1. Controleer de waterwaarden maandelijks

 

Een goede waterbalans is erg belangrijk. Er zijn speciale test-strips verkrijgbaar waarmee je heel gemakkelijk de waterwaarden van je jacuzzi kunt meten. Controleer altijd eerst de pH-waarde; deze moet tussen de 7.2 en 7.6 zitten. Is de pH-waarde te hoog of te laag, dan kun je deze op peil brengen met pH+ of pH-.Vervolgens dient de alkaliniteit waarde van het water maandelijks gecontroleerd te worden. Deze moet tussen de 80 en 120 ppm liggen. Bij te lage waardes dienen onderhoudsproducten te worden toegevoegd; raadpleeg altijd de verpakking voor de juiste dosering. Vervolgens meet je de chloorwaarde; deze moet tussen de 3 en 5 ppm liggen.

 

 

2. Reinig de filters Wekelijks

Het jacuzzi filter dient één keer per week te worden gereinigd. Zorg voordat je aan de slag gaat dat er geen stroom meer op de jacuzzi staat! Daarna kun je veilig de filters verwijderen. Voor het reinigen kun je een speciale filterreiniger gebruiken. Spoel de filters goed af alvorens ze terug te plaatsen in de jacuzzi. U kunt ook automatische filter reinigers gebruiken.

 

 

3. Ververs het water 1x per kwartaal

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is de aantal keren dat je het water in je jacuzzi moet verversen niet alleen afhankelijk van hoe vaak je er gebruik van maakt maar ook van het reinigingssysteem van de jacuzzi. Water dat te lang staat kan muf worden en zal na een tijdje bovendien vol zitten met bacteriën en restanten van chemicaliën. Gebonden chloor kan bovendien de ogen en slijmvliezen irriteren. Tijdig verversen dus, dat water! Het water moet, afhankelijk van het reinigingssysteem van de jacuzzi, elke 3 tot 6 maanden ververst worden. Dit doe je door de jacuzzi eerst af te koppelen, het bad volledig leeg te laten lopen en de wanden schoon te maken. Vervolgens kun je de jacuzzi weer met water vullen. Vergeet niet de benodigde toevoegingen. die vind u bij ons op de website.

 

4. Voeg bij voorkeur chloor toe in de avond

Als je chloor gaat toevoegen, raden we aan om dit in de avond te doen. Op die manier kan het chloor zich goed verspreiden en krijgt het de tijd om in te werken. Uw jacuzzi is de volgende ochtend dan weer helemaal klaar voor gebruik! Zoals we bij punt 1 al aangaven: hou de chloorwaardes goed in de gaten. Als ze boven de 5 ppm uitkomen heb je te veel chloor toegevoegd.

 

 

5. Zorg voor jaarlijks onderhoud

Door jaarlijks uw jacuzzi te onderhouden door een ervaren bedrijf, zorgt u er voor dat er geen grote problemen komen. Jacuzzi monteurs controleren ook of onderdelen aan vervanging toe zijn zoals een ozonator. Die gaan meestal 2 jaar mee.